trečiadienis, lapkričio 27

Bulviniai blynai su varške ir lašiša



Reikės:
Blynams:
6 didelių bulvių
2 vidutinio dydžio morkų
1 didelio svogūno
2 kiašinių
1/4 citrinos sulčių
2 šaukštų. krakmolo
1 nubraukto šaukštelio muskato
baziliko, mairūno, peletrūno, druskos, pipirų pagal skonį

Padažui:
maišelio varškės
truputį pieno
poros skiltelių česnako (pagal skonį ar aštriau, ar švelniau)
laiškinių česnakų pundelio
druskos, pipirų

Grožiui ir  ypatingam skoniui:
parūkyta lašiša (kuo daugiau tuo skaniau)
  • Bulves, morkas ir svogūnus nulupti ir sudarkuoti bulvių tarka.
  • Į tarkį įmušti porą kiaušinių, sudėti prieskonius, įspausti citrina, įberti krakmolo ir viską gerai gerai išmaišyti.
  • Įkaitinti keptuvę. Kadangi turiu naują (suprask dar nesugadintą) keramikinę keptuvę, blynus kepiau beveik be riebalų. Pakako mažą lašelį aliejaus paskleisti ant keptuvės paviršiaus ir kepti blynus. Svarbu yra gerai įkaitinti keptuvę. Tada galima dėti tešlą ir ant gana didelės ugnies apkepti (arba apskrudinti) iš abiejų pusių ir uždengus keptuvę bei šiek tiek pamažinus kaitrą pakepti dar apie 5 minutes. Taip kepant blynai gaunasitraškūs iš išorės ir minkšti viduje. :) Jei neturite tokios puikios keptuvės :) ar tingite ilgai stovėti prie viryklės, galite blynus kepti ir orkaitėje, tačiau taip kepti jie bus sausoki...
  • Varškę sumaišyti su smulkintu česnaku, druska, pipirais, įpilti šiek tiek pieno ir sutinti trintuvu (blenderiu). Pieno pilu tiek, kad masė gautusi tokios kreminės konsistencijos, niekada nematavau kiek :)
  • Padažą paskaninkite smulkintais laiškiniais česnakais.
  • Lašišą dedu pabaigoje. Kai blynus gražiai sudedu į lėkštę ir užpilu padažu - tik tada keletą lašišos gabalėlių įsodinu ant blynų. Na, o jei kas norės daugiau, visada ant stalo padedu lėkštutę su likusia lašiša :)
Paprasta, skanu ir labai greita, kai yra kas padeda :)
Ačiū, mano nuostabusis vyre!!! :)*

0 komentarai (-ų):

 

Template by Suck my Lolly